Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η επίθεση στον ελληνικό Λαό .......(το χρονικό της απάτης)













Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στο ΔΝΤ και την ΕΕ με στόχο να αξιοποιήσει το «μηχανισμό δανειοδότησης» για να επιβάλει τα προαποφασισμένα μέτρα του προγράμματός της για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν. Το απόσπασμα της συνέντευξης του Στρος-Καν στο γαλλικό κανάλι «Canal+» .....που είχε δοθεί στις αρχές του 2010 (προβλήθηκε προχτές στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρι»), με το οποίο ο επικεφαλής του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι «από τον Νοέμβριο του 2009, ο κύριος Παπανδρέου ήταν σε υπόγειες διαπραγματεύσεις με το Ταμείο για τη χορήγηση βοήθειας »,φανερώνει ότι υπήρχε στρατηγικός σχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, για το όχημα που θα χρησιμοποιούσαν, προκειμένου να προωθηθεί το πλέγμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (Εργασιακά, Ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα) που είχε και έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο σε συνθήκες κρίσης.« Οταν λέω υπερβάλλοντας ότι, όταν ήρθε το ΔΝΤ (σ.σ. στην Ελλάδα), κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες, διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει και το μήνα Νοέμβριο και το μήνα Δεκέμβριο για να μου πει ότι χρειαζόμαστε βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ στη συνέντευξή του.
Σκόπιμος αποπροσανατολισμός
Αυτό που «αποκαλύπτει» ο Ντ. Στρος - Καν είναι ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν από την πρώτη ώρα της εκλογής του ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, προκειμένου η κυβέρνηση να διαμορφώσει το κατάλληλο προπαγανδιστικό πλαίσιο. Αρχικά με υποσχέσεις για την εφαρμογή μιας «άλλης πολιτικής» και στη συνέχεια κραδαίνοντας τον κίνδυνο «πτώχευσης της χώρας», ώστε να παραπλανήσει και να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.Η συνέντευξη Στρος - Καν αν έδωσε αφορμή για να εξελιχθεί άλλη μια αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, μίλησε για «παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας εκ μέρους της ΝΔ» και προσπάθησε προκλητικά να βάλει στο ίδιο κάδρο και το ΚΚΕ, τσουβαλιάζοντάς το με την «αριστερά» που «ακολουθεί την ίδια τακτική, αντί να κάνει υπεύθυνες προτάσεις για τη σωτηρία της χώρας». Για την ουσία του πράγματος, είπε ότι ο πρωθυπουργός «με πλήρη διαφάνεια διερευνούσε, όπως όφειλε, λόγω εθνικού καθήκοντος που είχε αναλάβει, όλες εκείνες τις πιθανές λύσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δανειστούμε από κάπου», υπενθυμίζοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου τόσο το Δεκέμβρη του 2009, όσο και το Φλεβάρη του 2010 είχε δηλώσει πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ» για «τεχνικά θέματα αλλά και για τα οικονομικά ζητήματα», γιατί η «χώρα ήταν ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία». Ο Γ. Πεταλωτής επικαλέστηκε και μια σειρά από ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, όπου αναφέρονταν επαφές του Γ. Παπακωνσταντίνου με το ΔΝΤ για σχετικά θέματα.
Ακόμα πιο προκλητικές και άκρως αποπροσανατολιστικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μιλώντας στο «Real Fm» έκανε «λόγο για μεθοδευμένες κινήσεις» του Στρος-Καν, τις οποίες συνέδεσε με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ο «Γ. Παπανδρέου (.......) έκανε τα πάντα για να βρεθούμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ», βγάζοντας λάδι την ΕΕ, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. καταλογίζει ευθύνες στην πρώην κυβέρνηση της ΝΔ.
Διάψευση μετά το θόρυβο
Υστερα από το θόρυβο που προκλήθηκε, το ΔΝΤ προσπάθησε με ανακοίνωσή του να ανασκευάσει, λέγοντας ότι «δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010». Στην περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι επαφές που υπήρχαν πριν τον Απρίλη «αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ότι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή ».



ΣΧΟΛΙΟ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ :

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΤΟΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ;;;ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΡΤΕΛ,ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ;;;;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ;;ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ;;;ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ;; ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΚ;;ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ;; ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΣΑΤΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ : " ΜΑΚΑΚΑ "

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘHΤΕΙΑ . Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ .