Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Blues Brothers !!

Οι θρυλικοί Blues Brothers έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υπόσχονται τρεις ώρες γεμάτες ζωντάνια, κέφι και διασκέδαση, μέσα από ένα χορταστικό θέαμα με τα αλησμόνητα τραγούδια.Ασταμάτητη κίνηση και γρήγοροι μουσικοί ρυθμοί που ανεβάζουν τη διάθεση, ξεσηκώνουν το κοινό και ωθούν τους θεατές σε μια διαδραστική διασκέδαση περιμένουν το κοινό για δύο βραδιές, στο θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης στις 19 Ιουλίου και στο θέατρο Λυκαβηττού της Αθήνας στις 21 Ιουλίου.Μία αναζωογονητική νοσταλγία για τους μεγαλύτερους και μία διαχρονική γοητεία για τους νεότερους υπόσχεται το γνωστό μουσικό σχήμα που ίδρυσαν τη δεκαετία του ’70 οι διάσημοι κωμικοί ηθοποιοί John Belushi και Dan Aykroyd με αφορμή την εξίσου γνωστή ομότιτλη ταινία τους στην οποία συμμετείχαν πολλοί μουσικοί αστέρες όπως ο Ray Charles, ο James Brown, η Aretha Franklin, ο John Lee Hooker. «Κανείς δεν πρόκειται να μείνει ακίνητος κατά τη διάρκεια των συναυλιών» προειδοποιεί το μουσικό αυτό φαινόμενο που εξακολουθεί να μαγεύει ακόμη και σήμερα το παγκόσμιο κοινό του.Οι άντρες με τα μαύρα κοστούμια και τα μαύρα γυαλιά, γνωρίζουν πολύ καλά να συνδυάζουν τη μουσική με το χιούμορ. Το πηγαίο ταλέντο τους, η τόλμη και το σκηνικό τους ταμπεραμέντο συνεχίζουν να προκαλούν θαυμασμό στο κοινό, απευθυνόμενοι σ’ όλες τις ηλικίες, σ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις και σε όλες τις εποχές.Τις εμφανίσεις των Blues Brothers ανοίγουν οι Matt Oree Band. Τις εμφανίσεις του γκρουπ ανοίγουν οι Matt Oree Band με τον μπλουζ και ροκ εν ρολ ήχο τους, που ανέλαβαν να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τα γνωστά και πολυαγαπημένα τραγούδια της διάσημης μπάντας των Blues Brothers που ακολουθούν. Για τρεις περίπου δεκαετίες οι Blues Borthers και η μουσική τους βρίσκονται ανάμεσα στα πιο καλτ θεάματα της σόουλ, των μπλουζ και του ροκ εν ρολ και όχι άδικα.
Λίγα λόγια για την μπαντα : Οι Blues Brothers είναι μια αμερικανική μπάντα με μπλουζ και σόουλ μουσική που ιδρύθηκε το 1978 από τους κωμικούς Dan Aykroyd και John Belushi στους ρόλους του τραγουδιστή «Joliet» Jake Blues και του μουσικού με τη φυσαρμόνικα και τα φωνητικά Elwood Blues, αντίστοιχα. Με τη βοήθεια του πιανίστα – ενορχηστρωτή Paul Shaffer, ο Belushi και ο Aykroyd άρχισαν τη συγκέντρωση ταλέντων στο στούντιο για να σχηματίσουν τη δική τους μπάντα. Το ύφος τους ήταν φρέσκο και με πολλούς τρόπους, διαφορετικό από τις μουσικές τάσεις που επικρατούσαν. Ένας σχετικά ακατέργαστος ήχος σε σύγκριση με τον ήχο και τα φωνητικά που κυριαρχούσαν στη μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και του 1980.Ενώ η μουσική των Blues Brothers βασίζεται σε r&b, μπλουζ και σόουλ ήχους, οι καλλιτέχνες αξιοποίησαν σε μεγάλο βαθμό στοιχεία από τη ροκ και την τζαζ, προσθέτοντας συνήθως ροκ ήχο και στυλ σε ένα πρότυπο μπλουζ. Ο ήχος της μπάντας ήταν μια σύνθεση από κόρνα και ρυθμικά τμήματα.Μετά το θάνατο του Belushi το 1982, οι Blues Brothers συνεχίζουν να παίζουν εναλλάσσοντας τραγουδιστές και άλλα μέλη στο συγκρότημα. Μια σύγχρονη εκδοχή των Blues Brothers εμφανίστηκε για φιλανθρωπικούς και πολιτικούς σκοπούς ενώ οι νόμιμοι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων έχουν συχνά εγκρίνει μιμητές τους για να εμφανίζονται κάτω από το όνομα «Blues Brothers». Το 1980 κυκλοφόρησε η ταινία «Blues Brothers» σε σκηνοθεσία John Landis που χαρακτηρίζεται από επικές καταδιώξεις αυτοκινήτων και μουσικές παραστάσεις. Η ιστορία τοποθετείται μέσα και γύρω από το Σικάγο. Πρόκειται για μια ιστορία σχετικά με την περιπετειώδη λύτρωση ενός προσωρινά ελεύθερου κατάδικου και του αδελφού του που αποφασίζουν να αναλάβουν μια «αποστολή από το Θεό» και ξανασχηματίζουν τη μπλουζ μπάντα τους προκειμένου να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να σώσουν το καθολικό ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσαν. Στην πορεία τα αδέλφια γίνονται στόχος από μια «μυστήρια γυναίκα» και καταδιώκονται από την αστυνομία του Ιλινόις και από μια μουσική μπάντα. Η μπάντα αναμορφώθηκε το 1988 για μια παγκόσμια περιοδεία και ξανά το 1998 για τη συνέχεια της ταινίας, « Blues Brothers 2000 » .

ΣΧΟΛΙΟ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ :

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΤΟΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ;;;ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΡΤΕΛ,ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ;;;;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ;;ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ;;;ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ;; ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΚ;;ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ;; ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΣΑΤΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ : " ΜΑΚΑΚΑ "

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘHΤΕΙΑ . Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ .