Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Το Παιδί με το Αστέρι

Δυο χιλιάδες χρόνια πριν, τρεις σοφοί από την Περσία ακολούθησαν ένα ουράνιο φαινόμενο, το πλέον θρυλικό Αστέρι των Χριστουγέννων. Το φωτεινό άστρο τους οδήγησε στην ταπεινή φάτνη που φιλοξένησε τον Υιό του Θεού στην πρώτη του νύχτα ως θνητός. Οι τρεις εκείνοι επιστήμονες, γνωστοί σήμερα ως «οι τρεις Μάγοι με τα Δώρα» ήταν οι πρώτοι που επιχείρησαν να λύσουν το μυστήριο του αστεριού. Ξεκίνησαν την αναζήτησή τους κι επιδόθηκαν σε ένα πραγματικά μακρινό ταξίδι, χαιρετίζοντας το ουράνιο φαινόμενο ως θαύμα. Ως ένδειξη ταπεινοφροσύνης απέναντι στα κοσμικά φαινόμενα, έφεραν μαζί τους δώρα που εναπόθεσαν στα σπάργανα ενός βρέφους, του οποίου τη γέννηση σηματοδότησε το αστέρι επιστημονικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.Οι αιώνες που μεσολάβησαν μπόλιασαν την ιστορία με μύθους και προσθήκες που έσπασαν την κλωστή που χωρίζει την αλήθεια απ' τον μύθο. Φτάνοντας στο σήμερα, στοιχεία αδιάσειστα για την αναζήτηση της αλήθειας είναι εξαιρετικά σπάνια ως ανύπαρκτα. Ωστόσο, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό, κι αυτό είναι το φάντασμα της αλήθειας, ο μύθος που απέμεινε. Ένα αυθεντικό παραμύθι που πραγματεύεται την αρχέγονη ανθρώπινη αγωνία απέναντι στα κοσμικά μυστήρια. Τα παιδικά ερωτήματα «από που έρχονται τα μωρά» και «που πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε, μαμά» είναι η εστία του φόβου ενός θνητού. Είναι το σκοτεινό δάσος των παραμυθιών όπου ο χαμένος πρίγκιπας διακρίνει από μακριά ένα φως, και το φως οδηγεί σε ένα σπίτι και το σπίτι στη λύτρωση του ήρωα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι το ταξίδι τριών μάγων σε μια απέραντη έρημο, όπου το φως είναι το αστέρι και πιστό στον κανόνα των παραμυθιών τους οδηγεί στη σωτηρία, ή μάλλον σε ένα βρέφος με το όνομα του Σωτήρα Ιησού. Ένα βρέφος που κρατάει το κλειδί της ζωής και με λίγη τύχη το κλειδί της αιωνιότητας. Ο Χριστός άρχισε να διδάσκει από τη στιγμή που μας ήρθε, ότι οι βασιλιάδες δεν γεννιούνται σε παλάτια. Γεννιούνται σε φάτνες κάτω από αστέρια, που φωτίζουν το δρόμο του χαμένου ανθρώπου.
Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς γιατί φωτίζεται από το αστέρι της ελπίδας, που κάνει το μυστήριο της ζωής ελαφρύτερο για τον μικροσκοπικό και καταταλαιπωρημένο θνητό.

ΣΧΟΛΙΟ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ :

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΤΟΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ;;;ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΡΤΕΛ,ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ;;;;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ;;ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ;;;ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ;; ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΚ;;ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ;; ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΣΑΤΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ : " ΜΑΚΑΚΑ "

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘHΤΕΙΑ . Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ .