Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο ΙΣΤΟΣ - ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2012


Ο ΙΣΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Θεολόγοι και Επιστήμονες















Η κόντρα ανάμεσα στους θεολόγους και τους επιστήμονες οφείλεται σε ένα λάθος των πρώτων. Μετά το Σχίσμα (1054) κυριάρχησε στη Δύση και τελικά παγκόσμια μια λάθος άποψη για τη θεοπνευστία η οποία υποστηρίζει ότι ο Θεός υπαγόρευσε κατά λέξη τα κείμενα της Βίβλου. Οι άγιοι όμως ισχυρίζονται ότι ο Θεός τους δείχνει κάποια πράγματα και μετά αυτοί χρησιμοποιούν τη γλώσσα και τις γνώσεις της εποχής τους για να διηγηθούν αυτά που είδαν. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που δέχεται τη θεοπνευστία της Βίβλου να ενοχληθεί από οποιαδήποτε επιστημονική θεωρία γιατί οι επιστημονικές θέσεις που εκφράζονται στη Βίβλο δεν είναι θεόπνευστες αλλά απλώς προέρχονται από τις επιστημονικές δοξασίες της εποχής των συγγραφέων της Βίβλου.Πρώτα από όλα που εντοπίζετε αυτή την περιβόητη "κόντρα" θεολόγων και επιστημόνων;Θα ήθελα πολύ να μου δείξετε κάποιο κείμενο θεολόγου της εποχής μας που αντιτίθεται στις επιστημονικές ανακαλύψεις. Κατά δεύτερο, η Βίβλος διόλου ενδιαφέρεται να εκφράσει επιστημονικές θέσεις.Ο άξονας ενδιαφέροντός της είναι Θεός-άνθρωπος. Και τρίτον,η ΡΚαθολική εκκλησία δεν ερμηνεύει κατά γράμμα τη Βίβλο. Αυτό το κάνουν κατά γράμμα και κατά το δοκούν Προτεσταντικές ομάδες, μάρτυρες του "Ιεχωβά" κ.α. ! Επίσης πολύ θα ήθελα να μάθω ποια είναι αυτή η περίφημος "Βίβλος". Αν εννοούμε τα έργα του Ησιόδου και του Ομήρου,ή ακόμη και τους Ορφικούς ύμνους θα πρότεινα τον Ηράκλειτο και τον Αριστοτέλη που απομυθοποιούν τους πρώτους δύο και μάλιστα τον Αριστοτέλη που προτείνει να αποβληθεί ο Όμηρος από τη διδασκαλία.Αλήθεια γιατί κανείς δεν γνωρίζει που πέθανε και ετάφη ο Όμηρος; Γιατί ο Σωκράτης φονεύτηκε από τον πιο μορφωμένο λαό της ιστορίας; Γιατί ο Αριστοτέλης διέφυγε και πέθανε στη Χαλκίδα; Γιατί ο Πλάτωνας έκαιγε τα βιβλία του Δημόκριτου; Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει ενιαία σκέψη και πολύ περισσότερο ενιαία θεολογία στους αρχαίους.Και άρα ούτε καμιά περίφημη "Βίβλος".
…..to klapeto

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ορατός ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας με θρασύτατους πολιτικάντηδες εν τη Ψηφοθηρία

Οι Θρασύτατοι πολιτικάντηδες έχουν το θράσος να ζητούν ψηφοθηρικά την υποστήριξη από τον ελληνικό Λαό που οδεύει στην ατημέλεια και την Φαβέλα. Όσο Μπορείς κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς : μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι υπάρχουν και οι Πέρσες:  "Πρώτα του βασιλέως Δαρείου, κ’ έπειτα του βασιλέως Ξέρξη ο αυλικός• και τώρα με τον Ξέρξη και το στράτευμά του,να επί τέλους θα δικαιωθεί ο Δημάρατος... " .Τούτοι οι Λούστροι επαναλαμβάνουν την επιχειρηματολογία για την πορεία μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος και μίλησε για πέρασμα σε πλεόνασμα αν επιτευχθούν οι στόχοι. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στο πολιτικό κόστος , τονίζοντας ότι «το καθήκον σωτηρίας της χώρας υπερέχει της προσωπικής έδρας του καθενός στη Βουλή», «δεν συμβιβαζόμαστε, δεν δίνουμε καμία σημασία στο πολιτικό κόστος » . Η Ελβετία επιθυμεί τη φορολόγηση κεφαλαίων που κατάθεσαν έλληνες στις ελβετικές τράπεζες, αλλά ή Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία επίσημη κίνηση…! Μια αποκάλυψή έγινε θέμα στη βουλή… Τα πρώτα ονόματα «υπόπτων» από τον έλεγχο εκατοντάδων λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία έχει στα χέρια του ο μηχανισμός δίωξης οικονομικού εγκλήματος, καθώς η συνεργασία του Δημοσίου με τον «παράδεισο του χρήματος» αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Σύμφωνα δε,με πληροφορίες, σε αυτές τις «ελβετικές λίστες της ντροπής» περιλαμβάνονται μεγάλοι (αλλά και μικρότεροι) βιομήχανοι,επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού, τραγουδιστές και καλλιτέχνες, γιατροί και φαρμακοβιομήχανοι, πολιτικοί, αλλά και άνθρωποι που «μπαίνουν στα σπίτια μας» από τη μικρή οθόνη. Οι λογαριασμοί και οι κάτοχοί τους ελέγχονται ήδη με τη μόνη μέθοδο που είναι προς το παρόν διαθέσιμη : τη διασταύρωση των δεδομένων των λογαριασμών με το πόθεν έσχες . Οι εκλογές διαμορφώνονται ως μία δημόσια εξέγερση εναντίον του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα,το οποίο έχει στηρίξει τις πολιτικές λιτότητας που είναι η τιμή για την οικονομική στήριξη από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» γράφει η Wall Street Journal και υποστηρίζει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν υποσχεθεί στην Ευρώπη νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών έως το καλοκαίρι και παλεύουν για την στήριξη της κοινής γνώμης. Ωστόσο η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το ελληνικό εκλογικό σώμα ετοιμάζεται να ψηφίσει «ριζοσπαστικές ομάδες της αντιπολίτευσης που εκτείνονται από σοβιετικού τύπου κομουνιστές έως αντιμεταναστευτικών νεοναζί».

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Φοβούνται τους Έλληνες οι Γερμανοί εφοριακοί















Με τον φόβο των αγανακτισμένων Ελλήνων οι εφοριακοί που θα κάνουν "απόβαση" στην Ελλάδα. Διαβάστε τι αναφέρει ο πρόεδρος του συνδικάτου Με την αντιγερμανική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα να έχει, όπως επισήμανε, αναζωπυρωθεί σε μεγάλο βαθμό, ο πρόεδρος του συνδικάτου των Γερμανών εφοριακών υπαλλήλων Τόμας Αιγκεντάλερ εκφράζει την ανησυχία του για τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων."Ανησυχώ για τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων μας. Η αντιγερμανική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα έχει αναζωπυρωθεί σε τέτοιο βαθμό που η ενεργός επιτόπια συνδρομή μας να μην είναι επιθυμητή", τόνισε.Αυτή η ανησυχία εκφράζεται μετά την επιβεβαίωση της είδησης πως παίρνουν τον δρόμο για την Ελλάδα 160 εφοριακοί από τη Γερμανία από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών.Με τον πρόεδρο του συνδικάτου εφοριακών υπαλλήλων, που εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία του, φαίνεται πως τάσσεται και μερίδα του γερμανικού Τύπου, επισημαίνοντας πως η αντιγερμανική ατμόσφαιρα έχει αναζωπυρωθεί.Στην ύπαρξη έντονου αντιγερμανικού κλίματος στην Ελλάδα στέκεται και το περιοδικό "Spiegel" σε άρθρο του με τίτλο "οι Ναζί πάνε με όλα"."Έλληνες σχολιαστές και σκιτσογράφοι καλλιεργούν το πρότυπο του κακού Γερμανού που θέλει να δημιουργήσει το τέταρτο Ράιχ. Ο αντιγερμανισμός πουλάει στην Ελλάδα", επισημαίνεται.



Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Το BBC: Με «μαγικά» οι Έλληνες εξαφάνισαν το χρέος

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, αλλά μήπως αυτή η οικονομική κατάρρευση της χώρας οφείλεται σε ταχυδακτυλουργικά του παρελθόντος από τους Έλληνες στατιστικολόγους;» διερωτάται το ραδιόφωνο του BBC.Σε δημοσίευμα με τον τίτλο «πώς τα "μαγικά" εξαφάνισαν το ελληνικό χρέος πριν την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ», το βρετανικό δίκτυο επιχειρεί να διαπιστώσει γιατί το χρέος της χώρας μας έγινε τόσο μεγάλο.Ο «μάγος» επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.
«Αποκαλούσαμε τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ μάγο, γιατί μπορούσε να εξαφανίσει τα πάντα. Εξαφάνισε τον πληθωρισμό και στη συνέχεια το έλλειμμα», υποστηρίζει η Ελληνίδα οικονομολόγος, Μιράντα Ξαφά.Μάλιστα, η κ. Ξαφά δίνει ως παράδειγμα τον ΟΣΕ, που έχει περισσότερους υπαλλήλους απ' ότι επιβάτες, ενώ εξέδιδε μετοχές, τις οποίες το κράτος αγόραζε, περνώντας την πράξη στα βιβλία ως οικονομική συναλλαγή και όχι ως δαπάνη.Η κ. Ξαφά, που τη δεκαετία του '90 εργαζόταν σε μια λονδρέζικη επενδυτική εταιρεία, γνώριζε και είχε ενημερώσει τους πελάτες της ότι η οικονομία της χώρας δεν ήταν έτοιμη, ενώ τα στατιστικά στοιχεία δεν αντανακλούσαν την πραγματικότητα.«Βλέπαμε τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ που μαγείρευε τα στοιχεία για το χρέος, το έλλειμμα και όλα τα υπόλοιπα», υποστηρίζει.«Η Ελλάδα μαγείρεψε τα στοιχεία»...!Η συνθήκη του Μάαστριχτ προέβλεπε ότι το έλλειμμα για τις χώρες της ευρωζώνης θα έπρεπε να μην ξεπερνά το 3%. Ορισμένες χώρες δεν το σεβάστηκαν, ενώ η Ελλάδα μαγείρεψε τα στοιχεία της για να ενταχθεί στην ευρωζώνη.Το 2004, το έλλειμμα εμφανιζόταν στο 1,5%, ωστόσο στην πραγματικότητα άγγιζε το 8,3%, αναφέρει το δημοσίευμα.Για λάθος αποτύπωση των στοιχείων κάνει λόγο και ο Πέτρος Δούκας, λίγο πριν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές. «Είχα συναντηθεί με αξιωματούχο του υπουργείου και του ζήτησε λεπτομέρειες για τον προϋπολογισμό. Του είχα πει: "μην φοβάσαι για οτιδήποτε, απλά πες μου την αλήθεια"», θυμάται ο κ. Δούκας, που προσθέτει ότι η διαφορά ανερχόταν περίπου στο 7%.Ο κ. Δούκας θορυβήθηκε και μίλησε με την τότε κυβέρνηση, παίρνοντας την απάντηση: «έχουμε Ολυμπιακούς αγώνες και δεν μπορούμε να θορυβήσουμε τους πολίτες και να προκαλέσουμε απεργίες λίγο πριν αρχίσουν».Φθηνός δανεισμός:Αντί να αναδιοργανώσει τα δημόσια οικονομικά της, η Ελλάδα δανειζόταν και δανειζόταν για να καλύψει το έλλειμμα. Οι αγορές δεν πίστευαν ότι υπήρχε κίνδυνος χρεοκοπίας, καθώς το ευρώ ήταν ασφαλές νόμισμα. Η χώρα δανειζόταν φθηνά, σχεδόν με γερμανικά επιτόκια.Η διαφορά των spreads φαίνεται ότι είχε εξαφανιστεί. Κάθε χώρα της ευρωζώνης ήταν πολύ κοντά με τη Γερμανία.Οι αγορές απέτυχαν να προβλέψουν τα τεράστια χρέη που θα συσσωρευόταν και υποτίμησαν τον κίνδυνο.Παραβάτης και η Γερμανία:Την ίδια Γερμανία και Γαλλία έσπασαν τους κανόνες του Μάαστριχτ για έλλειμμα μέχρι 3% και χρέος μέχρι 60%. Το Βερολίνο, που είναι και η πιο πειθαρχημένη οικονομικά χώρα της Ευρώπης, πιεζόταν λόγο του κόστους που είχε η ενοποίηση των δύο Γερμανιών.«Η Γερμανική κυβέρνηση ήταν αμαρτωλή», δηλώνει ο οικονομολόγος Βον Κιάου, που διερωτάται «όταν μια χώρα όπως η Γερμανία παραβιάζει τους κανόνες, πώς μπορείς να πείσεις τις μικρότερες χώρες, όπως η Ελλάδα, να τους σεβαστούν;».Ως εκ τούτου, καταλήγει το δημοσίευμα, η μεγαλύτερη πρόκληση των Ευρωπαίων είναι να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν πρόκειται να παραβιάσει το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο στο μέλλον. 







Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ντούπλεξ.......μπακ-μπακ.....!


Ο  Steven Hirsch χτύπησε και πάλι. Αυτή τη φόρα προσέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια στην Hazel Jones η οποία είναι μια από τις 3.000 γυναίκες του πλανήτη που έχει δύο κόλπους.Η νεαρή ξανθιά έγινε γνωστή πριν λίγες μέρες καθώς πάσχει από το "uterus didelphys".Η κοπέλα με τον "διπλό κόλπο" σε συνέντευξη της σε τηλεοπτική συνέντευξη αποκάλυψε ότι εταιρεία παραγωγής αισθησιακών ταινιών του  Hirsch , Vivid   της προσφέρει ένα  εκατομμύριο δολάρια για να γυρίσει πορνό."Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, δεν θα το σκεφτόμουν καν σαν ιδέα. Το μόνο που θέλω είναι όλοι αυτοί να με αφήσουν ήσυχη", είπε η 27χρονη στην εκπομπή "This Morning" και πρόσθεσε "Πριν από λίγες μέρες έλαβα ένα γράμμα από τον ιδρυτή της Vivid Steven Hirsch το οποίο έλεγε "Ms Jones είστε μια μοναδική γυναίκα με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.Η εταιρεία μου και εγώ σας προσφέρουμε 1 εκατ. δολ. με όλα τα έξοδα καλυμμένα για να είστε η πρωταγωνίστρια σε ταινία μας".Η νεαρή κοπέλα μιλώντας στην εκπομπή εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και πως έχει συμβιβαστεί με την ιδιαιτερότητά της "Εχασα δύο φορές την παρθενιά μου. Στην αρχή το σεξ ήταν οδυνηρό. Όταν κατάλαβα τι μου είχε συμβεί κόντευα να τρελαθώ. Ντρεπόμουν πάρα πολύ. Ο τότε φίλος μου μου έλεγε πως εγώ είχα το πρόβλημα και δεν βοηθούσε καθόλου. Πήγα στο γιατρό μου εξήγησε τι ακριβώς συνέβαινε και από τότε έχω συμβιβαστεί. Δεν θέλω να κάνω επέμβαση αφού όπως μου είπε ο γιατρός μου μπορώ να κάνω παιδιά και να τα γεννήσω με καισαρική. Αν θέλουν κάποιες γυναίκες να δουν πολύ ευχαρίστως να με δουν. Δεν είναι κάτι για το οποίο ντρέπομαι. Νιώθω όπως όλες οι γυναίκες".



Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη κομπίνα με εικονικά τιμολόγια













Δίκτυο έκδοσης πλαστών τιμολογίων δημιούργησαν δεκάδες αγρότες στην κοινότητα Άρμα Θηβών στη Βοιωτία. Φούσκωναν τους αριθμούς και εισέπρατταν επιστροφές ΦΠΑ.
Παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 10 εκατομμυρίων ευρώ σε αγρότες αποκάλυψε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, το ΣΔΟΕ. Πρόκειται για επιστροφές ΦΠΑ που εισπράττονταν βάση πλαστών και εικονικών τιμολογίων σε αγρότες, στην κοινότητα Άρμα Θηβών Βοιωτίας, που έχει πληθυσμό 1.070 κατοίκους.
Τα στοιχεία της έρευνας η οποία έχει ολοκληρωθεί αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους, ενώ τα ποσά που καταβλήθηκαν παρανόμως θα επιστραφούν στο δημόσιο.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Pheme.gr, δεκάδες ιδιοκτήτες θερμοκηπίων συμμετείχαν στο παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. H κομπίνα είχε στηθεί σε συνεργασία με μεγαλέμπορους αγροτικών προϊόντων της Αθήνας εξασφαλίζοντας επιστροφές ΦΠΑ πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη διακίνηση ανύπαρκτων αγροτικών προϊόντων.Μάλιστα, μεγάλος αριθμός τιμολογίων είχε εκδοθεί σε ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων των αγροτών για να αυξάνονται οι ποσότητες των προϊόντων που υποτίθεται ότι διακινούνταν για να εισπράττονται υψηλότερα ποσά από επιστροφές ΦΠΑ.Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αγρότης είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 5.648.757 ευρώ ενώ άλλος πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 2.484.025 ευρώ…!





ΣΧΟΛΙΟ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ :

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΤΟΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ;;;ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΡΤΕΛ,ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ;;;;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ;;ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ;;;ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ;; ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΚ;;ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ;; ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΣΑΤΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ : " ΜΑΚΑΚΑ "

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘHΤΕΙΑ . Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ .