Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Ελλάδα - Δεκέμβριος 2008 : Ο ξεσηκωμός της Νιότης :" Η επανάσταση του Ανθους "

« Σοσιαλισμός » ( η αναφορά γίνεται για τα χρόνια της μεταπολεμικής εθνικής πολιτικής του ΚΚΕ ) ΕΥΓΕ ΚΚΕ .
Οταν ένας Λαός κάνει μια δίκαιη επανάσταση,πρέπει να συμμετέχουν όλοι με μια ψυχή.Η ανθονιότη που νιώθει τα κάλη της ζωής,αγρυπνεί με λαχτάρα το όνειρο της νίκης.
Η θεωρία και το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης στο οποίο τα μέσα παραγωγής και κατανομής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από κοινωνικές ομάδες ή το κράτος και όχι από ιδιώτες, οπότε η ατομική ιδιοκτησία και η κατανομή του εισοδήματος υπόκεινται στον κοινωνικό έλεγχο κατ' αντιδιαστολή προς τον καπιταλισμό και το φιλελευθερισμό. "Η ιστορία όλων των κοινωνιών που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα είναι ιστορία της πάλης των τάξεων". Έτσι αρχίζει το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" που δημοσιεύτηκε το 1848 από τον Καρλ Μαρξ και τον Φρειδερίκο Ένγκελς. Αυτοί βάσισαν τις σκέψεις τους και τις θεωρητικές τους εργασίες σε μια "υλιστική αντίληψη της ιστορίας", σύμφωνα με την οποία οι οικονομικές συνθήκες αποτελούν την βάση της ιστορικής εξέλιξης: με τον συλλογισμό αυτό ερμηνεύουν την ιστορία των κοινωνιών σαν μια αδιάκοπη πάλη των τάξεων.Ο σοσιαλισμός είναι κοινωνικοοικονομικό σύστημα στο οποίο η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής έχει αντικαταστήσει την ατομική ιδιοκτησία. Ουσιαστικά, ο σοσιαλισμός είναι δημιούργημα του 19ου αιώνα και των οικονομικοκοινωνικών συνθηκών της βιομηχανικής επανάστασης. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σοσιαλισμού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και η δημιουργία νέων σχέσεων παραγωγής και διανομής των προϊόντων, που θα στηρίζονται στο ότι τα μέλη μιας κοινωνίας θα προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και θα αμείβονται ανάλογα με την εργασία τους.Δηλαδή τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας, θα πάρει πλέον η συλλογική διαχείριση με μορφή συνεταιριστική ή κρατική.Η πρώτη προσπάθεια σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της αστικής κοινωνίας, σημειώθηκε από το βιομήχανο Όουεν. Αν και παρατηρήθηκαν σημαντικά μεμονωμένα αποτελέσματα, το πείραμά του απέτυχε. Αποδείχτηκε αδύνατη η εγκαθίδρυση σοσιαλιστικών νησίδων σ' ένα καπιταλιστικό ωκεανό. Το πείραμά του αφορούσε τους 2.500 εργάτες που απασχολούσε ο ίδιος.Ο Όουεν είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της σοσιαλιστικής ιδέας μαζί με τους Σιμόν και Φουριέ που έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές του 19ου αι. Χαρακτηρίστηκαν ως ουτοπικοί σοσιαλιστές.
Χαρακτηριστική έκφραση και πραγμάτωση σοσιαλισμού έχουμε το 1871 στην Παρισινή Κομμούνα.Η Παρισινή Κομμούνα ήταν η εργατική επαναστατική κυβέρνηση που εγκαθιδρύθηκε στο Παρίσι μετά την εξέγερση της εθνοφρουράς και των εργατών της πόλης και διήρκεσε από τις 26 Μαρτίου του 1871 μέχρι τις 28 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΟ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ :

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΤΟΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ;;;ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΡΤΕΛ,ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ;;;;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ;;ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ;;;ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ;; ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΚ;;ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ;; ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΣΑΤΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ : " ΜΑΚΑΚΑ "

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘHΤΕΙΑ . Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ .